The Clique

Idag vräker verkligen regnet ner vilket inte alls är kul :( Blir genast en ganska deppig söndag. Idag har jag tittat på The Clique, vilken va jätte bra! tyckte verkligen den fångade mobbings många sidor och hur långt man är villig att gå för att passa in. Borde visas i skolor tycker jag, lite mer "modern" handling. Helt klart en film jag ska ha i bakhuvudet när jag börjar som lärare. J har nästan spelat Zelda hela dagen, SKITkul, med betoning på skit! Nu åskar det också, tycker det är både mysigt och läskigt på samma gång :P Känns som att jag bara babblar en massa nu så nu ska jag istället nätshoppingsurfa ;D Det livar upp en trist söndag närsomhelst!

 


Dell inspiron mini 10

Nu var datorn beställd :D Blev en Dell inspiron mini 10 som jag matade full med det bästa, hihi! Viktigt med en bra dator ju, så det blev den snabbaste processorn, uthålligaste batteriet mm. Valde färgen alpine white, tror det blir snyggt. Stilrent, något likt macen men va fan har ju en stor logga med DELL på toppen så inga missförstånd va? ;P Måste ju helt klart ha varit en av de bästa minipc ute på marknaden med tanke på priset, 5000:- gick till så jag hoppas den lever upp till det. Inte för att jag är någon datakung men jag har ju iaf en kunnig pojkvän och är läskunnig själv, haha! Så jag hoppas det blir bra såhär.


Fyndat

Nu kommer lite bilder på mina nya snyggingar ;D grrr!

Nya soff-bordet från Ikea, blev ett vitt Lack för 199kr. Mycket bra pris kände vi med tanke på att jag säkert tröttnat om 1år eller så ;) *fniss*




Sedan blev det lite reafynd med mamsen. Jag som INTE handlar på rea för jag aldrig hittar något lyckades finna 4 olika saker, mycket tackvare mamma ;)

Neccessär från Kappahl 17:- *fniss*

Klänning från Kappahl 75:-




Chinos i linnetyg Kappahl 90:-




Baströja med "fejk-linne" under från GR Design 50:- Fick av Mami :) Tack! <3


Mysnani och busarne

Nu har familjen begett sig av mot Malmö och imorrn flyger de vidare mot Alcudia, Mallorca. Jag vill också :D Så nu ligger lilla Nani och sussar här bredvid, vi ska mysa hela veckan :D Ska försöka rädda henne så mycket jag kan från monstret Arne :P Han är pain in the ass med all sin överenergi!

Äntligen köpt ett soffbord, visar det ikväll. Blev även lite reafynd på stan idag när jag och mamma tog radet här på morgonen men kameran laddar förfullt så ni får vänta lite på bilder ;D

Idag ska älsklingen hjälpa mig att beställa en dator, blir en vit! Men först McDonalds ;)


Insparksslut och lådbilsrally

Nu var insparken slut och mitt lag, Bratzen tog hem hela skiten ;D Hur härligt som helst! Har varit lite svårt att finna tid till att blogga under insparken eftersom jag istortsett bara varit hemma och sovit. Det har varit något hela tiden! Men nu börjar det normala och vi har tillochmed gett oss på en storstädning här hemma, välbehövligt! Idag kommer familjen och Nani för de ska nämligen åka vidare mot mallorca imorrn och vi ska vara hundvakt åt lilla sötis Nani. Arne lär bli överlycklig :D Så ikväll blir det god mat och mys och sen lär vi väl ha fullt upp i en vecka framöver!

Skolan är förresten hur underbar som helst! Trivs som fisken i vattnet. Lärarna är kanon och lektionerna är intresseväckande och ger en verkligen många funderingar, reflektioner, argumentationer mm och är därmed mycket stimmulerande, iaf för mig, och det är så härligt att komma hem och vilja reflektera över vad som sagts och tänka sig in i olika situatoner. Kan knappt bärga mig tills jag kommer ut på vfu och får pröva allt :D 

Nu ska vi försöka få tag på ett soffbord ;P Ni får hålla tillgodo med ett par bilder från lådbilsracet som vi hade i måndags. Laget kom tillslut 3a där efter att ha blivit utprejade av fjortisarna (mycket fult gjort, vi ledde men de hakade oss bak så styrningen blev lol). Och JA det är jag som kör, har gaaanska många blåmärken kan jag säga, blev några ikörningar ;) Men ingen annan ville eller vågade tror jag och jag var också livrädd men stolt över att jag gjorde det och kom 3a av typ 10lag :) Racet gick nerför en ganska brant backe med en kurva på och sedan en liten bit på raksträcka mot slutet!





Bilderna är lånade från Jnytt's hemsida!

Vilken ska man välja?

Blir snart en Dell 10.1 för min del :D Helt lovely, ska bli så skönt att ha en dator som bara väger 1½kg när man släpar med sig den! Men nu är frågan vilken färg man ska ha?? :S



Just nu är jag mest sugen på den vita, vad tycker ni?? Jag behöver hjälp!

HLK är vårat!

Igår var det kampen om HLK (skolan), eftersom både pedagoger och mkv:are samsas på samma skola så utspelar sig kampen om HLK varje inspark sedan några år tillbaka. De senaste 3åren har mkv vunnit men iår tog vi dem!!! :D Fast det  vart (som det alltid blir) mycket tjafs hit och dit men jag tror att mkv kände större press än vad vi gjorde, vi hade ju inget att förlora ;) Så det hela var väldigt roligt! Arne var med och hejade på och tyckte det var väldans kul när fotbollarna flög runtikring honom.





Så efter denna seger kan vi röda skrika ut:

HLK ÄR VÅRAT!!!!!!!!!!!!

Insparksdag 2

Igår var det nattuppdrag på skolan och alla blivande pedagoger sprang runt med sina resp.lag och utförde uppdrag av olika slag. Vi hade verkligen skitkul och vissa bjöd på många skratt! haha. Jag hade bland annat rapbattle mot SPJ's ordförande (studerande pedagoger i jönköping btw) och jag höll på att garva ihjäl mig! Men jag tror jag vann, hehe, poäng fick jag iaf och två "Du är speciell" medaljer :D Vi var typ bara 8st som fick medaljer utav alla nya studenter så det var jätte kul :) Sen hade jag även i uppdrag att göra 20 kullerbyttor och sjunga nationalsången samtidigt :P haha tillslut var jag tvungen att dra runt mig genom att hålla igräset för jag tappade helt känslan för uppåt och neråt ;) haha

Just det, jag började med att stå på ett ben framför domarna i 20min :P As jobbigt!!! Men klarade det så det var gutt! Sen så styrde jag och min grupp med en hel del andra uppdrag med men va typ 100st eller nått så orkar inte rabbla alla!

Måste säga att jag är otroligt peppad över min utbildning, den verkar skitbra och superrolig, vill bara köra igång med engång!! Först ska vi läsa Lärande 1 (Lärande skola och lärarroll, I think?) som alla läser oavsett ålder eller inriktning, det är lixom grunden för hela utbildningen och då ska vi ha  en egen föreläsningsgrupp med ca 130 elever (förskola, grundkolans tidigare och senare/gymnasiet blandat) sedan blir det 3 olika mentors grupper med ca 40-50 i varje och utav det sen så hamnar man i en egen studiegrupp med ca 6-7 personer i (även här blandat och lärarna gör grupperna). Dessa grupper har man sedan hela första terminen till termin 2 då vi börjar läsa våra inriktningar, då ska jag läsa endast engelska i 1 ½ år :P hihi Men ska försöka välja till lite dramakurser och kanske nån konflikthantering för att få lite variation :)

Föresten så har vi VFU (verksamhetsförlagd utbildning) redan v. 39-41 hur gutt är inte det?? ;D

Har ni sett min fina overall?? ;)





Insparksdag 1

Insparken i bilder!



Några frivilliga badare ;)



Det är kallt i vättern nu! hehe





Det gicks på backar ;)

Förutom allt detta så tryckte vi in 24 pers i en telefonkiosk, fick en femma att varndra på alla 30s magar utan att röras vid av några händer, vi dansade och hade frågesport. Sen på kvällen var det kåren och party ;)

Insparksoutfit

Nu är insparken i fullgång och jag har fullt upp, hinner inte ens blogga :( men här kommer iaf ett inlägg med bilder från min outfit igår! Btw är jag med i Brats gruppen och går runt och vrålar "Pappa betalar" :P Lite komiskt med tanke på vad jag tyckte om min förra skola ;P hehe

Min outfit igår bestod utav en skjorta från Gina Tricot, jeansleggings från Vila, linne med paljetter Lindex och converse från Scorette!





Nu måste jag slänga i mig mina studentnudlar och dra iväg på akademisk introduktion men när jag kommer hem blir det ett inlägg från gårdagens lekar :)

Update!

Lite uppdatering, det är babypeach mot JonasG och det är väldans jämnt! Vem ska vinna och vem ska försvinna??? ;P hihi

Chiliconcarne



Jo men det ser väl helt OK ut?? Eller?



Det vart faktiskt väldigt gott också, även om jag gjorde min egna variant av receptet, läste fel på ingredienser när jag handlade :P hehe
 
Snart blir det Nitendo Wii fight här hemma mellan J och mig och hans kompis Ricken, jag satsar en 10a på mig och vore jag någon av er skulle jag lägga mer på någon annan ;P haha
 
Överallt idag har jag sett studenter i overaller som är på första dagen utav sin inspark, alla ser lika förvirrade ut! Imorgon är det min tur, jag har förberett en del iaf typ tagit ut pengar, tvättat alla drivor med tvätt så jag slipper det ;) haha Nu är det väl mest vad man ska ha på sig, vad det blir för väder och lite sådant ;)


Cykelkorgen!

Nu är jag en stolt cykelkorgsägare! Om jag bara kan få fast fanskapet på cykeln också så vore lyckan total. Sitter nämligen en lampa ivägen och inte av den nyare modellen som smidigt kan flyttas utan nej denhär lampan sattes inte dit för att flyttas vill jag lova, det är lampan from hell! Men jag tänker inte ödsla någon energi på det hela utan känner att problem som dessa är väl en av anledningarna till att jag har Jonas eller?? ;D Ne skojar ju såklart men han har förärats med allt det tålamodet som jag inte har så känns som att detta problem passar honom plus att han är handyman ;)

Blev ett par varv på Hemköp också, ska jag eller ska jag inte ta tre chokladbitar för en tia?? Det blev inga :( Kände att det var allt för onyttigt för mig, blev en påse lösgodis och loopsflingor istället. Jag menar hallå det är ju endå loops multigrain ;D

Sedan fick jag även för mig att vi ska bannemig äta chiliconcarne ikväll, som jag har vrålat ut ett långt neeeeej när min egen mor föreslagit det hemma, men nu minsann ska jag äta det och jag ska gilla det också!!

Engelskalärare imorrn!

Idag är dan för dopparedagen! :/ Jag är nervös, tänk om det bara är jag som ska bli just engelskalärare! Jaha och så har vi bara en klass kvar att ropa upp och det är, just det var bara en tjej som skulle bli det, så du kan ställa dig i hörnet där bort och skämmas för ditt val!

Usch nej, det ska nog gå jätte bra, bara att man blir lite knäpp när man läser en massa diskussionsforum för lärare i Jönköping och alla bara ska blir förskolelärare eller religionslärare :S

Idag ska jag iaf lämna igen lite filmer på hemmakväll. Changeling var super bra och mycket rörande och obehaglig på samma gång, många gånger ville jag bara hoppa in i filmen och skrika lite åt alla idioter. hehe!

Sen så ska jag inhandla den där cykelkorgen som jag varit i behov av det senaste halvåret! :S Ska även svänga förbi hemköp och inhandla frukost material ;) Måste ha något till min lemon curd! Mums :D

Förresten tack för alla fina kommentarer om våra nya möbler :)

Nya Möbler

Som sagt så sålda jag alla möbler, typ, så det bar av till IKEA :D Dock hittade vi inget soffbord då det vi var mest sugna på då var slut men nu när vi sett det andra vi fick med oss hem på plats så har vi nog ändrat oss och vill ha ett annat :P Men vi får se hur det blir! Hur som helst så fick vi med oss en hög hem idag iaf. Så håll i er för här kommer bilderna på resultatet ;)

Före:



Efter:





Före:



Efter:



Före:



Efter:



Måste säga att jag blev superduper nöjd :D hihi Vad tycker ni??

Sålde allt!

Nu har jag sålt alla våra möbler så nu bär det av mot IKEA, I Like It ;D

Morning!

Idag är typ första morgonen någonsin när jag har vaknat självmant innan Jonas! Jag är den morgontrötta av oss båda och kan sova både 10,12,14 timmar lätt :P Och även att vi lade oss sent igår så va jag på pigg humör idag och har redan varit ute på långpromenad med Arne! hehe

Idag kommer de och ska köpa våra möbler :) Jag hoppas verkligen att de är smidiga människor så att allt flyter lätt! Senare idag blir det då förhoppningsvis Ikea ;D Men nu måste vi fixa det sista med sängen och tvbänken, vet inte riktigt när de kommer så är bäst att vara klar i god tid.

Förresten har vi nya tavlor i hallen. Motiven föreställer gamla annonser och finns att köpa i Astrid Lindgrens Värld!


Färdig städat!

Nu har jag plockat undan, städat ur, dammat, dammsugat och jag vet inte allt! Helt slut nu men skönt att ha det gjort, ska bara torka ur lådorna i nattduksborden så är jag klar! Arne låg och sov i sin lilla korg nästan hela tiden förrutom när jag tömde lådorna med strumpor för då vaknade han till och gjorde livet jobbigt för matte genom att springa iväg med diverse strumpor och gömma dem! ;P Han är för söt! Nu ska vi ut och gå lite i regnet för Arne är nog kissnödig nu :) Sen blir det nog att fixa lite mat, börjar bli lite hungrig!



Oj vad trött jag är när mamma städar :)



Urstädat och framställt!


Mr Snuggles


J och hans kompisar som nyss flyttat hit ska kanske ut ikväll men jag stannar nog hemma. Insparksveckan lär vara tuff utan förstart :P haha Jag vet vad jag ska göra iaf, det blir Changeling och massa gott och en massa mys med Arne förstås. Han är ju för go!

Marabou sommar är ,btw, den godaste chokladen någonsin och jag vill inte ens tänka på att den ska försvinna. Hoppas den finns kvar även till hösten och resten av året för den är så jäkla god. Och självklart är det inte mys utan mina älskade vindruvor heller ;)

Nya böcker


Nu har jag inhandlat lite inför skolstarten och är mycket nöjd med mina val ;) hihi måste säga att det är minst lika roligt nu att köpa alla böcker och pennor som det var när man var liten *fniss* Tänkte jag skulle kolla upp lite kursplaner och så för att se om mamma har någon utav böckerna vi ska använda. Skulle ju va skönt att slippa några kostnader, känns som att insparken blir dyr som den är ;) hehe!

Nu ska jag ta tag i att tömma bokhyllan, sängborden och tvbordet samt damma av det ordentligt. Vi sa det att vi monterar inte ner något förrens de har bestämt sig och betalat, dels för att det ska kunna se det ordentligt men också för att det inte är så jävla kul att montera ihop allt igen om de inte vill ha det :P haha!

Är det någon av er läsare som också börjar skolan nu? Skriv gärna en rad och berätta :)

Blocket annons!

Lade ut typ alla våra möbler på blocket igår :P haha tänkte att ingen vill väl köpa dem, men massor hörde av sig och det kommer en tjej imorrn och köper allt troligen ;) haha så imorrn blir det ikea för hela slanten. Blir en hel del inlägg idag under dagen men måste fixa lite med möblerna nu bara och vila lite för är så trött. Gick upp tidigt idag för jag skulle träffa sötanna och fika och hinna köpa block och pennor, kalender mm till skolan börjar så känns som jag har varit vaken jätte länge. Men har en hög med inlägg som väntar så kika in under dagen ;)

Mums!

Nu har vi ätit smörgåstårtan och den var jätte god :D Ännu mer nöjd än innan, hihi! Tjatar lite väl mycket om det nu kan tyckas men jag är helt uppfylld av denna bedrift så jag måste få tjata lite. räckte gott och väl också så det vart ett plus i kanten. Nu är det ungefär 3½ h kvar tills jag slutar och återupptar livet som student igen, blir rätt skönt faktiskt men kommer sakna alla på jobbet! :'( På lördag ska jag gå och fixa med block och pennor och allt sådant till skolstarten ( låter som jag ska börja 4an eller nått *fniss*) är skönt att ha allt sådant klart. Ska även köpa mig en lärarkalender, för det måste man ha säger mamma, det har alla ;) hihi

Ska hämta skorna idag också för det glömde jag igår, tog heller inte in posten så såg aldrig om jag verkligen fått någon avi men det borde jag ju :P Får undersöka detta när jag kommer hem! Vi ha ikea katalogen också så mycket fint det fanns, jag tjuvkikade på nätet och det fanns mängder..

Sedan till något helt annat, Arne va super gullig igår, så säger du ju alltid tänker ni, men igår var det annorlunda. Han va så himla "mammig" och smög fram till mig hela tiden och skulle upp i knäet och det brukar han inte vilja! Sedan så satt han på mina fötter när jag höll på i köket, men han tiggde inget utan han bara satt där. På kvällen spelade J och jag lite wii och då kröp han upp i mitt knä igen, i soffan! Och när vi skulle sova hade han lagt sig på min plats men när jag kom så flyttade han på sig självmant och väntade tills jag hade lagt mig och då kröp han upp tätt intill mig och somnade. Min bebis! <3

Morgon

Idag är det upp till bevis hur min smörgåstårta smakar, hoppas på det bästa! :) Det är ju förövrigt min sista dag på jobbet idag, iaf som semestervikarie hädanefter är jag bara timmanställd :) Har skrivit ut mitt insparks schema till nästa vecka och jag är redigt nervös :S Är rädd att jag tar fel på dag och inte kommer in :P haha men det ger sig nog snart!

Inte hört något från Jonnaponna heller??? Så om du ser detta, kommer du?? Vart bor du?? Vart är du?? Ska jag bädda soffan? ;)

Idag var det lite kyligt i luften på morgonen så jag körde på en slapptstickad tröja jag fick i julklapp av Alicia och vanliga jeansleggings samt en bulle på huvudet ;)


Min hemmagjorda smörgåstårta

Jag gjorde det, jag klarade att göra en smörgåstårta alldeles själv :D haha och resultatet?? Döm själva men jag är iaf jävligt nöjd (om man får säga så?) *fniss*



Grunden läggs, med två olika röror, i olika lager! Tonfisk och bostongurka vs. ägg och kaviar! Mumma :)



Resultatet av det hela, vad tycks?? *stolt* hihi

Efter mycket tjat går allt

Förlåt för dålig uppdatering men sitter på jobbet och har nada nya bilder här :/ Tycker inlägg utan bilder är så tråkigt! Nu har jag iaf slutat fast måste vänta på Jonas innan jag kan åka hem, han slutar 5 så det funkar bra :)

Fick ett mail idag att mina skor från Nelly redan har kommit! :O Helt sjukt snabba eller vad?? La ju beställningen igår?! Men nu blir det upp till bevis med storlekarna, hoppas och inte hoppas på att de alla passar. Får ju många skor om de passar men blir också väldigt dyrt :/ dilemma, dilemma!

En rolig grej som hände på jobbet idag var att Alena kläcker ur sig inne på kontoret framför Carina och Anna att Johanna ska bjuda på smörgåstårta imorgon eftersom det är hennes sista dag! (Mitt ansiktsuttryck i detta ögonblick hade jag velat ha ett kort på, kände hur allt mitt goda humör bara sjönk undan, som att någon drog ur pluggen ur badkaret jag befann mig i) Jag försöker mig på ett:

- Men jag ska ju komma tillbaka lite strödagar under resten av året med så egentligen slutar jag inte och därför.....

Sen hinner jag inte mer innan Nasser (verkstadchefen) kommer in;

-Jag hörde något om smörgåstårta??

- Nej, det blir ingen! (Jag lite irriterad)

Nasser vänder och går och jag andas ut, jag klarade mig! Men då kommer Sofie in;

-Nasser sa att du ska bjuda på smörgåstårta?!

- Men nej alla bara hittar på, jag vill inte göra någon smörgåstårta! :(

Hon lämnar rummet lätt nedstämd. Men jag har återigen klarat mig när telefonen (läs: telefon jäveln) ringer:

-Danish Crown Johanna

-Tjena Johanna det är Christer här (teknisk chef), jag hörde att det blir smörgåstårta imorgon?! (Jag hör Nasser fniss i bakgrunden, åå va rolig han är tänker jag ironiskt, notera att jag här nästan är gråtfärdig).

- Det blir ingen, säger jag och slänger på luren.

Jag är arg och lite full i skratt, Nasser har humor!

Sedan sitter jag tyst inne på kontoret tills jag tillslut lyfter luren och ringer min konditor till far och ber om receptet på smörgåstårta, jag är riktigt sugen på den där tårtan nu alltså! Imorgon är det jag som bjuder på smörgåstårta som jag har gjort själv :) Alla, inklusive jag själv, blev mycket nöjda ;D

Så nu ska jag åka och handla allt och försöka guida er med bilder genom mitt tårtskapande! Jag intalar mig själv att jag har det i blodet, en egen ven för bakning och tårtskapande!

Varför sa ingen det??

Vi valde att se Young, single and angry först, någon som har sett den?? Va filmen ett skämt eller?? Världens B-film! Kvaliteten va kass och filmningen likaså. Trodde det var en seriös Hollywood film?! Synd, hoppas på de andra två istället. Nu blir det Bachelorette :)

Nya kavajen

Var och hämtade min kavaj för någon timme sedan och tänk den satt perfekt! Dock va den väldigt skrynklig när jag tog upp den så jag får nog visa prov på mina strykningskunskaper innan den åker på ;P

Kavajen är en boyfriend modell från Ellos stl.36 om någon undrar det



Ni får se den på när den är slät och fin ;)

Myskväll

Nu har älsklingen och jag ätit takeaway från Jensens Böffhouse (ignorera stavning, vart sitter danska ö? :P) Det va verkligen hur gott som helst :) Blev ribs och mozzarellasticks, älskar dippsåsen!! Vi har även hyrt film och lyxat till det ordentligt, hihi* Blev två Johannafilmer och en Jonasfilm, är ju tre filmer i en vecka hos hemmakväll! Dock är jag övertygad om att vi kommer roas av varandras val minst lika mycket även om vi kanske inte hade valt just dem själva ;) hehe. Blev iaf Young, single & angry; Changeling och Kenny Begins. Kan ni gissa vem som valt vilken?? ;P *fniss*


Berg&Dalbana



Här är det en väldans bergochdalbana ;) haha Typ Balder lutning på den :P

Ont, det gör ont!

Smärta!! Jag har fått en muskelspänning mellan skulderbladen som strålar upp i nacken och ger en satans huvudvärk i bakhuvudet :/ Sjukt jobbigt, men har jag tur får jag kanske massage ikväll! Aj aj aj :'(

Förresten har min kavaj från Ellos äntligen kommit, efter 4 veckor (helt vrickat). Men efter att jag fått bli lite förbannad så skickade de en ny, eftersom den första troligen hamnat på villovägar av posten, denna gång skickade de med expressbrev vilket tydligen går fortare än vanligt. Dessutom slapp jag alla avgifter som plåster på såren! Det var väl det minsta de kunde göra! Men lite tråkigt när man måste bli arg för att något ska hända, men efter att ha läst flera kommentarer på deras hemsida från kunder så är jag lååååångt ifrån den enda. Är det inte förseningar så är det trasiga varor och slarviga packningar, retur är tydligen inte heller smidigt så får hoppas att kavajen passar nu efter allt slit!



Vad tycker ni?? :)

Gratisbio.se



När jag gjorde min beställning på Nelly passade jag på att använda ett utav gratisbio.se alla erbjudande. Blir du medlem där kan du nämligen få 10% av köpesumman på Nelly.com i poäng på deras hemsida, vilka du sedan kan växla in till presentkort. Hur bra är inte det?? :) På länken nedan kan du klicka in och bli medlem du också och på så sätt ta del av alla de olika erbjudanden som finns hos Gratisbio.se!

Här blir du medlem!

Nelly

Klickat hem lite partyskor från Nelly eftersom jag bara äger ett endaste par helt plötsligt :/ hmm?? Blev iaf tre par olika, hoppas de passar nu bara, mina fötter skiftar i storlek från dag till dag verkligen, små är skorna inte iaf men eventuellt lite för stora! Hoppas på det bästa, annars finns det ju retur ;)


Diamantduellen

Så nu fick äntligen prinsessan Madeleine och Jonas Bergström stoltsera med sin förlovning och paret såg minst sagt oerhört lyckliga ut. Att de äntligen fick förlova sig måste ha känts helt fantasktiskt med tanke på hur länge de måste ha väntat? De har ju varit tillsammans flera år utan att knappt få bo tillsammans!

Men nu undrar jag då varför största rubriken på Aftonbladet idag är DIAMANTDUELLEN?! Precis som att ringarna spelar någon roll?? De båda sessorna har hittat den stora kärleken och det viktigaste är vem som har finast och störst ring?? Snacka om att leva i ett materialistiskt samhäll. Vet inte någon av mina nära och kära som frågade hur ringen såg ut innan de hade gratulerat ordentligt och pratat om känslorna, när jag och Jonas förlovade oss! Nej tillbaka med fokus på det viktiga, kärleken, och inte på någon ring som går att ersätta!


Sovar dags i jönköping! Nu ska vi

0-44f8b471c43665783cdf764f9ce665ca.png

Kolla varifrån!

Sovar dags i jönköping! Nu ska vi sova här hemma. Arne har intagit favorit kudden, jonas kudde :p Han är trött efter att ha lekt med nani hela dagen! Anna Gretas var hur gott som helst och fina Älsklingen bjöd allihopa :) Han är så snäll och söt!


Inredningsönskningar

Åh vad sugen jag blir på massa inredning nu till hösten, man vill verkligen bara mysa till det med massa mattor och filtar, ljus och lampor. Vi får väl se vad som kommer att förändras hemma hos oss under höstens gång. Men de somriga kuddarna i soffan måste iaf bytas ut till lite mysigare mer avskalade toner. Kanske något mer får sig en rejäl höstpiff!

Allt detta finns på Ellos och skulle sitta fint i mitt sovrum iaf ;)



Anna Gretas

Ikväll efter jobbet blir det Anna Gretas och en massa goda tapas :) Längtar sjukt mycket, är verkligen min favorit resturang här i Jönköping. Har ni resturangfavorit?


It's all about the face

Igår kände jag att det var dags för en ansiktsmask, va länge sen nu och varför har jag inget bra svar på heller. Eller jo nu vet jag! :P



Jaa vad ska man säga?? ;D

Visste du att?



Jag äter endast knäckebröd om det är massa smör på! Jag hatar ett torrt smuligt knäckebröd! Nej istället ska det va en jäkla massa smör, då helst milda, sen kan jag äta mängder :Dhihi


Look of today

Idag kör jag en avslappnad look. Blir ett par trashiga leggings, en stor jeansskjorta, nya klockan och ett armband med remmar. Till detta blir det ett par canvasskor och en fläta i luggen!



Jeansskjorta Zara
Leggings HM
Klocka Ur&Penn
Armband Lindex

Mamma klippte mitt hår i helgen vilket va välbehövligt men även om hon bara tog lite tycker jag det ser vääääldigt kort ut :S haha Men så känner nog många efter ett besök hos frissan ;)

Arnes väska

Känns som att det är dags att visa denna underbara väska jag pratar om som Arne åker runt i! Grön och somrig är den, en riktig fräshing!


 
Oj jag hade visst glömt en skosula här sa Arne!

Såhär älskar Arne att ligga, tycker det ser så gulligt ut :)

Ni får ju tänka på det när ni ser den att den ska vara så liten,eftersom hunden ska ligga still i väskan och inte kunna fara runt. Arne sov som en stock hela resan så han måste ha gillat den :)

Städning och plock

Ikväll har Jonas och jag städat hela lägenheten, tråkigt men väldigt välbehövligt :) Imorrn kommer min ena familj och hälsar på nämligen! (Ja jag har turen att ha två) Jag brukar alltid passa på när det städas att ändra om lite och idag blev det min bokhylla expedit och köksbordet som fick sig en makeover. Är inte hundra på bokhyllan dock, måste klura lite mer på den tror jag :) vill få till alla mina fina gamla flaskor på något bra sätt. Kommer ni ihåg att jag berättade om dem?? Det är iaf dem jag ropade in på auktion! Ni ska få se dem på bild iaf så kanske någon av er har en klurig idé om hur jag skulle kunna göra eller om det är bra som det är. Kan va så med tanke på att jag glor så dant på dem hela tiden att jag inte kommer ihåg grundtanken längre :P haha blir lätt så har jag märkt^^








Drömhuset!

Flera på jobbet håller på och styr med husköp. En har köpt och renoverar förfullt och en annan ska sälja sitt gamla och bygga nytt och jag kan säga att det är otroligt jobbigt för mig att sitta och lyssna på detta! JAG VILL OCKSÅ!!!! Så himla roligt att sitta och välja golv, kök, tapeter, kakel, planlösning och lösningar i allmänhet :) Rena drömmen för den som är inredningsintresserad, dock är min sambo helt med på noterna om att bygga hus i framtiden när man ska slå sig till ro så en dag blir alla dessa underbara problem min verklighet! Just nu och de närmsta 10åren ungefär är det mer aktuellt med lägenhet och förhoppningsvis får jag snart liknande tankar som mina kollegor, men är ju inte där än tyvärr :( Dock har jag hittat mitt absoluta drömhus när jag varit ute och tittat på nätet med mina kollegor. Eksjöhus tillverkar nämligen de mest underbara hus och med väldigt stor variation. Det finns något för alla helt enkelt! Så går du i husbyggartankar  eller om du bara vill ha lite ögongodis så tycker jag absolut att du ska kika in på deras hemsida!

Huset heter sandhem och tillhör kataloghusen! Bilderna är lånade från Eksjöhus hemsida!


Flits & Älva

Helgen har verkligen varit kanon! Vädret har varit strålande, bokstavligen, och lite färg har jag allt fått på min tidigare likbleka hud. Ett litet steg för mänskligheten, ett jätte kliv för mig ;) haha Dock fick jag sitta och vänta i nästan en timme på att byta tåg i Nässjö vilket kändes sådär :/ Brukar gå bra när man har ställt in sig på det sedan innan men jag fick mig en smärre chock när jag satt på bussen från Vimmerby och såg på min biljette vad som komma skulle! Men träffade en trevlig kvinna med en Kinesisk Nakenhund med HÅR :P så det hela flöt ganska smidigt. Men gud va rolig den hunden såg ut, som ett får! Skit söt, har aldrig sett något liknande :) Gaahhh!!
Arne skötte sig iaf strålande i sin nya lilla väska, ska ta kort på den idag och lägga upp så ni får sen den, fick massa kommentarer på tåget och bussen om hur fin och praktisk den verkade och det va den verkligen, helt underbar! Alla borde ha en sådan när de reser med sina små vänner. Med betoning på små för flera stycken frågade om det inte va en liten katt de skymtade där inne, men icke sa jag, det är en liten hund :P haha Arne= The size of a cat! Mjaou :)

Hursomhelst så blev det lite ponnyridning igår, hoho! Ne men jag red iaf två av ponnierna. Dels fina Flits som hade varit min drömponny om jag varit lite yngre! Och sedan fick jag prova den nya pärlan Älva, hur sött e inte det?? och jag måste säga att hon va lika söt att se på som att rida, vilken flicka. Men hon är ju bara 4år och kan inte så mycket men man kände direkt att här finns det potential. Hon kunde knappt gå på spåret för det är ju så jobbigt (typiskt alla unghästar hihi) men hon hittade formen nästan direkt även om hon behöver jobbas med mer för att orka hålla den, men GOSH vilken ponny :D Flitsen är ju, som jag tjatat massa om redan, en kanon ponny! Han kan allt verkligen, har vinster i MSV A och tävlat FEI dressyr och deb. fälttävlan. Fick hoppa han lite igår och det var som jag visste, mycket roligt och det tyckte visst han också för jäklar va han laddade de första sprången. Mera mera mera sa han bara :D hihi

Lite bilder blev det också och jag glömde skriva att båda är till salu!
 Flits! <3
 Står och blundar. Mysigt! <3
 Älva bebis :) <3
 Älva nyfiken <3

Morning sunshines

Godmorgon solstrålar, idag är jag uppe tidigt. Eller allt är väl relativt men tidigt för att vara helg ;) Hela familjen är uppe och Alicia ska snart åka och jobba. Mamma, jag och Arne ska ju åka in och titta på henne idag men vi kommer lite senare när det börjar! Har fått en riktigt konstig bränna efter en klänning jag hade igår så hoppas jag kan rätta till det idag :P Dock skulle det va lite sämre väder idag men det verkar bli som gårdagen:) Sicken tur juh! hoho

Vad ska ni göra idag???


Kräftskiva i Barmshult

Nu är kräftorna uppätna och då menar jag ALLA hehe! Var inte så svårt kändes som SM i kräftätning ungefär och alla fem slogs om de sista :P Så det va riktigt gott, mycket lyckat :) Med på vår lilla kräftskiva var extra Pappa Fredrik, mamma Maria, lillasyster Alicia och Mormor Inga-Lisa. Och jag då självfallet :) Vi har alla våra speciella traditioner, mormor äter få men gillar att göra ett fint "jobb" med sina kräftor och radar gärna upp huvudena så hon kan beskåda hur många hon har ätit. Pappa äter så många så fort det går men inte något "smör" ifrån huvudet, Mamma äter allt! Verkligen allt och jag likaså fast mer hysteriskt än henne, jag äter ca 1 i minuten :P Och Alicia kör en blandning av alla men fokus ligger på att skala så enkelt och roligt som möjligt och gärna dra ut stjärten från skalet :P hihi

Vi kan väl säga som så att hela min familj älskar kräftor! Och idag den 8 augusti är det tydligen kräftätardag enligt gammaltradition enligt mormor,tog några år för henne att klämma ur sig det med tanke på hur länge vi har hållt på :P haha men hon kände väl att iår va rätt läge ;) så hon var mycket nöjd med valet av dag :) hihi

Imorrn ska vi gå på ALV på förmiddagen och se lite scener och framförallt storascenprogrammet! Sen så ska jag rida lite hästar som mamma har hemma på bete. Blir skönheten igen, ska rida ut med honom för han var tydligen VÄLDIGT pigg och sen ta några skutt med :) Sen ska jag prova en ny som kom igår, ett borkfärgat (älskar den färgen) 4-årigt sto som verkar riktigt fin. Så det ska blir jätte kul bara jag slipper blåsorna på fingrarna jag fick sist. Får alltid det när jag inte rider kontinuerligt, så typiskt för jag gillar inte handskar! Ska be mamma ta lite kort på mig med så ni får se :)






Arne va också med men han var inte särskillt förtjust i kräftorna, han ville mer ha katten utanför fönstret ;) Sötnöten <3<3

Sol och ALV

Helgen i Vimmerby är helt underbar :) Idag har vi bara njutit massa utav solen vid poolen och varit i ALV och tittat på Alicia (lillsyss) som är Lisabet! Är så himla härligt att gå nere i parken och se alla glada barn och (förhoppningsvis) avslappnade föräldrar. Sen är man ju extra stolt när man går där nere och man vet att det är sin lillasyster som spelar och som alla berömer för att hon är så duktig* :D Jag har ju själv varit där nere i 5år så man blir ju väldigt väl bemött utav alla eftersom man känner så många. Känns lite som hemma!

Blev en hel del kort idag också, mamma och jag lekte pressfotografer och tog minst lika många på varandra som på Alicia, haha!




Ikväll ska vi äta kräftor med mormor och tydligen ska vi äta många för har tre paket på 5 personer! Haha men I lööööv kräftor så det ska nog gå bra det med ska ni se ;) hihi

Bloggar senare sen innan kräftracet!

Framme!

Nu är jag och Arne hemma i Vimmerby och vi har till och med hunnit med ett dopp i poolen och äta jätte god tacopaj :)
I helgen blir det att titta på alicia i Astrid Lindgrens Värld, förhoppningsvis massa sol och bad och sedan ska jag även rida lite hade jag tänkt. Får hoppas att det fina vädret håller i sig hela helgen så även jag kan få njuta av lite sooool. På tal om något helt annat så har jag köpt en transportväska till Arne, som han ska ligga i när vi åker tåg. Den är jätte söt  och grön och var mycket lätt att ha med sig faktiskt även att det ligger en hund i. Hursomhelst så skulle denna fantastiska väska invigas idag nere på stationen och låt oss säga som så att det var lättare att transportera hunden i väskan än att faktiskt få ner hunden i väskan :P Arne var som en katt som inte ville bada och sprattlade och spretade hejvilt med benen och huvudet, allt för att inte bli instängd i väskan. Så där står jag mitt på stationen i Jönköping bredvid ett gäng killar (som förövrigt fick sig ett gott skratt) och rent ut sagt trycker ner Arne i väskan samtidigt som han gör allt han kan för att slippa undan. Men tillslut fick jag i han och kunde sätta mig på tåget helt utmattad efter mitt stora slag om väskan ;) haha


Mot Vimmerby

Nu bär det av mot vimmerby, bloggar ikväll!


Kvällen på Twin

I onsdags var vi "kontorsfolk" på TwinCity här i Jönköping och åt. Anledningen var att Stine slutar idag så vi ville göra något trevligt med henne innan hon åker tillbaka till Danmark igen. För min del blev det en stenugnsbakad pizza med massa gott på samt mozzarella och ruccola, mums! Till det, the one and only, Strawberry Daiquiri :)


Försvunnet kamerafodral??

När jag skulle packa färdigt det sista imorse innan jobbet (neccessär, tandborste och fulladdad kamera) så kunde jag inte se skymten av mitt kamerafodral. Det va helt putsväck! Jag letade, smått hysteriskt, två minuter innan jag skulle åka efter fodralet men helt utan resultat. Nu såhär på jobbet har jag hunnit fundera några timmar och jag vill minnas att jag sist såg det på sängen när jag packade igår. Kan jag ha lagt ner det i väska utan att tänka på det, ligger det under sängen nu eller har Arne gömt det någonstans?? Hur som helst har jag iaf hittat bildbevis på att det faktiskt låg på sängen vid klockan 22.00 igår innan jag stängde väskan!



Har jag tur ligger det i väska när jag öppnar den ikväll annars får jag magpumpa Arne ;)

My big secret



När jag var liten så älskade jag allt som hade med rosa och glitter att göra. jag var en riktig flickflicka! Men mitt i allt rosa fluff så älskade jag att titta på Teenage Mutant Ninja Turtles! Ja det är sant, jag hade flera filmer, leksaker, gosedjur och kläder med de gröna sköldpaddorna på. Minns väldigt väl hur söta jag tyckte de va och häftiga med sina vapen av olika slag. Kan inte säga att jag hade någon speciell favorit men de avsnitten där April var med slog självklart högst ;)



Gillade ni något oväntat när ni va små??


Vilken mini PC ska man välja?

Jag har gått och blivit riktigt sugen på en Mini PC. Tycker min bärbara är lite för stor (15,4) att hålla på och dra med till skolan hela tiden och kan tänka mig att det blir en massa skrivande nu när jag börjar på engelskalärare! Men känns som att det finns en hel djungel där ute av datorer i alla dess färger och former så vilken ska man välja?? Kanske någon av er läsare har erfarenhet utav detta med mini PC's???? Vad vill man ha och vad bör man undvika??




Sweet dreams

Nu blir det sängen, de blå vill stänga för dagen! Sov så sött sötingar <3<3

Vimmerby here I come

Jag håller  på och packar, åker med Arne till Vimmerby imorrn!


Nörden!

Jonas är nördig på Wii, han har börjat koppla upp sig och spela över internet med resten av världens nördar. Jag tycker visserligen också att det är jätte kul men hallå? Nån mått får det väl vara ;)





Ehh spelar jag för mycket tycker du????

Ljummen kväll

Kvällen har varit ovanligt varm och skön, måste ha balkongdörren öppen för att inte dö av värmeslag! Arne har, som ni ser, njutit i det fina vädret iaf :)



Nu sitter Arne och jag klistrade framför Design Simon ochThomas, älskar inredningsprogram! Blir snart ganska mycket inredning i bloggen också faktiskt, kul tycker jag iaf. Känner ni NEJ NEJ NEJ så får ni hojta till ;) hehe I dagens avsnitt gör de kök, det tycker jag nästan är roligast för det är sånt man kanske inte alltid får så mycket inspiration till eftersom det är ytterst sällan man renoverar ett kök, eller?? huhu



Se så mysigt vi har det!

Ny design!

Hej allesammans nu är min blogg som ny! Älskar min nya design som snälla Babbi har hjälpt mig med. Hoppas ni gillar den och förhoppningsvis kommer jag känna mig mer inspirerad att blogga nu :)

VÄLKOMMEN HIT!

Change is in the air!

Hej förlåt att uppdatering inte sker men stora förändringar är på G med bloggen! Hang in there så ska ni se att det var värt väntan, kommer bli kanon ;) Allt är klart ikväll eller imorrn men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge!

Då lovar jag att det hädan efter blir seriöst bloggande ;)

Puss på er sötisar!

Svininfluensa

Kul att det tydligen är värsta svininfluensa epedemin i Jönköping, som börjar med halsont och feber och vad har jag haft???
Jo en jävla fotboll i halsen och feberfrossa ut i tåspetsarna, Svininflensan har varit i min kropp! Men nu borde jag juh vara imun då?? :)

Uppdatering???

Jag som trodde jag va frisk, men icke! Mår dåligt idag med fast utan feber och annat läskigt. Undra va fasen det är jag ahr åkt på, inte kul alls! Sedan igår är jag iaf på jobbet men det går segt när man inte är riktigt kry.

Som det ser ut nu så letar J och jag efter en förändring till vår lilla familj men vi är tydligen inte de enda och det ser ut att bli en dyr affär för att få det som vi vill :/ Men vi hoppas att det lönar sig i slutändan, ni lär få reda på allt när det hela börjar te sig som klart. Tills dessa kan jag bara avslöja att besöket igår kändes som cellskräck? och J hade ju helt rätt i sina tankar, jag visste väl att det skulle bli så med men jag hade mer en vision kring det hela och hade det klaffat hade det varit kanon verkligen. Kanske ni börjar fatta?? :P Mer om detta senare.

Vet att jag lovade att säga vad jag tyckte om mitt mineralsmink och det kommer, bara att så fort jag kommer på det så är jag helt osminkad eller sitter utan kamera men när det klaffar kommer det en update ;)

Kjam*

Helt slut körd..

Gaaahhh kom nyss hem från en långpromenad och jag är helt färdig. Arne och jag gick runt munksjön här i Jönköping, vet inte exakt hur lång den är men tog ungefär 50min i rasktakt. Då gick vi alltså hela tiden utan att stanna för att "lukta" på saker osv, utan det hade vi avklarat innan ;) Och nej jag luktar inte på saker utan jag refererar till Arne!

Nu har jag iaf duschat, skurit mig på rakhyveln när jag skulle raka benen och druckit en halv liter vatten. Känner att sängen inte är långt borta nu. A däremot verkar inte alls tagen av turen utan springer fram och tillbaka i vardagsrummet med sin ikearåtta och sladdar på tvbordsmattan när han springer förbi. Vissa är visst outtröttliga (är det ens ett ord?)

Jonas som skulle ha slutat vid 8 får som vanligt jobba över vilket är super tråkigt var nog därför jag fick mitt promenad ryck. Jag som skulle ha suttit och spöat skiten ur han på Mariocart nu :( Jaja nu hinner jag ju öva ännu mer innan vi möts igen, mohaha :P Imorrn ska jag gå till jobbet ingen, äntligen! Är så tråkigt att bara sitta hemma, ville ha gått i fredags men älsk rådde mig att va hemma och tur va väl det för bara efter några timmar med både J och A hemma (J va ledig) så fick jag feber attack och fick lägga mig i soffan ett tag, orkade inget alls. Det känns lätt som att man mår bättre när man är helt ensam och uttråkad och inte förbrukar någon energi alls eftersom man bara ligger där i soffan och glor. Sedan när man väl ska utföra något så märker man ganska snart att kroppen säger ifrån!

Ne nu har jag babblat lite för länge, dags att fixa lite inför natten. Sov så gott allesammans! <3

Wii


Nu har jag spelat MarioCart som en galning i två dagar! Helt sjukt kul spel verkligen. Idag har jag övat själv för J jobbar men när han kommer hem ska jag spöa skiten ur han ;D haha! Min favorit figur är Baby peach hon är super söt verkligen, J väljer bara fula och otäcka gubbar medans jag vill ha söta och gulliga! Haha super flickigt *fniss*

Måste medge att jag var otroligt skeptisk till wii förrut, och ärligt talat att spela tennis och golf tröttnar man snart på, men spel som mariocart och säkert många andra är otroligt lättspelade. Då menar jag inte att de är lätt utan mer att det är så roligt att spela och man glömmer helt bort tiden. Verkligen värt varenda krona :D

Nitendo Wii

Idag har det verkligen inte blivit så mycket bloggande vilket beror på att älsklingen och jag har köpt ett Nitendo Wii :) Var lite skeptisk i början men J fick mig att ändra mig. Och visst va det roligt! Vi har  spelat både tennis, bowling, golf, baseboll och Mariocart. Roligast va nog mario och tennis, nästa månad blir det nog att köpa till det nya resort oxå men blev jädrans dyrt utan det för den här gången ;) haha

Ne nu kom vi båda på att vi blivit hungriga av allt spelande så ska gå och laga lite mat till oss innan kvällen fortsätter som resten av dagen :P

Förresten mår jag bättre nu, men tror det va svininfluensan :S

Puss på er!!

Till Gabriella