Pasta med curry

Hej på er bloggläsare ;D haha sitter och trycker i mig lite pasta med currysås, bacon och champinjoner. Jag som inte gillar curry, men det var gott! Har bjudit till förfest om en timme men inte duschat eller fixat mig+lägenhet än! hmm inte bra planerat så nu får jag sätta lite fart......

Har iallafall diskat efter mig och gjort fint i köket och toan så en snabbis med dammsugaren så ska det nog vara klart!

Förresten var det jätteroligt på VFUn idag, jag har börjat med min VFU-uppgift och kommit halvvägs på en dag så det bådar gott. Mer om det senare!


Ännu en dag i skolan, kul!

3d432f4bf84d84097c817611c80f8738.png

Kolla varifrån!

Ännu en dag i skolan, kul!


En dagens såhär i regnet. Har min

0-2d052dd621315346c6d7539706034fa9.png

Kolla varifrån!

En dagens såhär i regnet. Har min jeansskjorta från Zara, stickadeleggings från bikbok, lårhöga stövlar från ? Tradera köp! Sedan har jag även ett långt linne och även svarta benvärmare! Sedan blev det ju självklart skinnjackan och min älskade halsduk ;)


Saturnus

Min föredetta häst Saturnus, minns ni honom?, han och hans nya ryttare Mikaela Zimdahl kom 4 i SMfinalen i UMEÅ idag :D whiiieeee!! Stort Grattis till dem <3

Mikaela har en blogg där ni som vill kan läsa om henne och Saturnus mm.




www.tavlingsryttaren.blogg.se


Kärlek

Har fått ett jättefint guldhalsband utav min älskling, med två hjärtan. Det är alldeles förfint! Jag har världens finaste pojkvän verkligen! Blir ju helt tårögd när jag tänker på hur underbar han är. Så fint halsband får endel inte ens när de fyller år och så ger han mig ett bara sådär! Blir glad och varm och alldeles superkär. Nu ska jag gå och stirra förundrat på det ett tag till. Tack älskling <3

Blir en dagens idag när jag är påv

0-74a1cf839a497cccd986998f244c87ad.png

Kolla varifrån!

Blir en dagens idag när jag är påväg till praktiken! Har min nya skinnjacka från carlings som jag glömt att visa innan, och en stickad kofta från bikbok. Under det har jag en blommig volangklänning från kappahl! Sen ser ni ju även min mysiga långa halsduk.


Sleepy girl

Är hur trött du vill, ska snart dra täcket över huvudet! Men idag hade vi prosodi vilket var grymt kul. För er som inte vet vad det innebär så är det lektion i uttal och betoningar mm. Alltså för de som läser SAS (Svenska som andra språk). Det var riktigt lärorikt och något som intreserade mig ordentligt. Blir något att fundera över till framtida studier helt klart!

Var även på stormöte med Pedsex, UU och SPJ idag efter skolan där vi fick lite generellinfo kring vad SPJ (studerande pedagoger i Jönköping) faktiskt gör. Mycket bra!

Ne nu ska jag vila mig lite, är hungrig men ska vänta på att älsklingen slutar kl 20.00

God Morgon

Nu ska jag snart skynda mig iväg till skolan, måste stanna till på Ica Maxi och köpa lunch också för jag kom på att matlådan i kylen är älsk's. Så där fick jag för att flöta på donken! Haha men det var det värt. Nu ska jag bara äta upp det sista av min frukost som idag bestod av vindruvor, nektarin, tropicana juice och en Actimel jordgubb :D mumsigt eller hur??

Nej nu är det bråttom, hörs ikväll!

Arne och jag myser i soffan i vänt

0-56f46c728e249d19c66ef764ccdacdc1.png

Kolla varifrån!

Arne och jag myser i soffan i väntan på vår älskling! Men nu kommer han snart :)


Förvirrad?

Hade helt glömt bort att jag skulle dansa balett idag, men som tur var kom jag på det när klockan var fem så jag hann ju gott och väl. Börjar ju inte dansen föräns sex.

Blev donken btw, var så trött efter dansen och dagen så kände att jag verkligen inte pallar att laga mat. Min matinspiration är lika med noll just nu också det donken blev ett bra val. Blev chicken nuggets, pommes, cola, sötsursås och en jordgubspaj :) mums! Har blivit lite småkär i pajerna igen, gillade dem förr men sen slutade jag men nu är jag på G igen. J och jag ska börja med matsedel nästa vecka så vi får lite koll på vad vi äter och slipper ha matinspirationen på topp varje dag. Vet man innan vad man ska laga så är det ju bara att sättaigång!

När jag kom hem förut så stod securitas i vår trappuppgång och höll på, vet inte vad som har hänt men de sa att det var lugnt iaf. Tror det är någon som försöker förstöra våra porttelefoner eller något. Annars har kanske brandlarmet gått :S läskigt*

Nu ska jag duscha innan IDOL och sedan har jag Efterlyst och True Blood inplanerat. Får se hur mycket jag tittar på de sist nämnda dock, måste dammsuga :P

EDIT

Mitt inlägg som nyss kom upp som heter morgon var meningen att det skulle ha publicerats i morse men min dator dummade sig och hela bloggskiten låste sig så därför lägger jag ut inlägget nu. Så ni får helt enkelt läsa det som att det är morgon för det var imorse jag skrev det, innan skiten la ner ;D haha

ArneBanarne springer runt och piper i vår lägenhet
, det har blåst något fruktansvärt både igår och idag så hela balkongen hade fått sig en törn. Men innan jag hittade vad det var som han var så orolig för så hade jag kunnat bli tokig. Tillslut såg jag dock, eller Arne visade mig (han är otäckt smart ibland), att hans fårskinnsmatta ute på balkongen hade blåstrunt och låg upp&ner vilket gjorde att den såg mycket läskig ut ;P

Ikväll är de flesta på sittning men jag trodde att jag skulle ha andra tider på min VFU än jag har så jag köpte ingen biljett :( trist! Men är ganska trött iaf så det gör nog inget egentligen. Tråkigast är det att behöva laga mat idag, J jobbar till 11 och jag ahr verkligen inte någon inspiration alls :( Funderar starkt på donken men så är det ju dethär med matlåda tills imorrn. Ja matlådeförrådet får helt enkelt avgöra utfallet ;)

Något bra på TVn ikväll?? Synd att jag redan sett alla True Blood avsnitt annars är det ju den självklara favoriten!

Morgon

Nu ska jag cykla iväg till min VFU-skola. Blir engelska nu på morgonen och sedan två pass med svenska. En elev på engelskan igår kändes lite elak, tro det eller ej. Hon ville fråga massor av saker men egentligen ville hon bara att man skulle säga fel eller uttala fel så hon kunde sättadit en. Kändes lite tråkigt, men va gör man. Svårt läge när man vet att man har så enormt mycket mer kunskaper än eleven (de läser ju endast 9ans engelska) men det vill man ju inte slänga ur sig samtidigt som man inte vill stå och tjaffsa med eleven för att förklara att man vissta kan säga på ett visst sätt eftersom det betyder samma sak, när detta är något man lär sig i typ engelska B på gymnasiet. Alltså långt etfer vart eleven i fråga befinner sig nu. De har det ju svårt som det är många utav dem så det är mest att svälja det och gå vidare. Smart du är, sa jag sista gången hon kommenterade :P och sen gick jag bara vidare.

Förresten så har jag tänkt på en sak. Det är svårt att äta middag och se på TV:n när det hela tiden befinner sig någon framför skärmen och när du byter plats så följer filuren efter. Ska man inte se på TV då eller?


Matlagning

Hej på er! Står och lagar lite mat, lite sent kanske men var så trött idag när jag kom hem att jag somnade. Så kan det gå och då blir det sen middag. J jobbar till kl.20.00 så det passar sig ju ganska bra, fast jag får nog tjuvstarta och börja att äta utan honom.


Idag var det ännu lite roligare på VFU:n, fick vara en i väldigt ambitiös klass som inte godtog vilket svar som helst så det blev en utmaning men en rolig sådan ;)





Maten är på G



Passar på att blogga lite när potatisen kokar  ;)



Jo men det blev gott, trots bloggning!


Update

Hej på er, uppdateringen har varit kass nu i helgen men det har sina skäl! Dock inget att dra på bloggen. Idag har jag haft min första VFU-dag :) Va riktigt roligt, jätte gulliga elever (de jag träffade) och lärarna är så snälla och trevliga. Är dock väldigt trött nu, kom nyss hem från Ped Sex-möte som varade i ungefär 2h så känner att min hjärna förtjänar lite slapptv nu!

Ändrade planer

Blir vimmerby nu! Saker händer, bloggen lider. Hoppas jag uppdaterar när vi är där jag ska sköta mig nu! Men inte ni, bara en kommentar hittills. Dåligt!

Nu ska jag springa igenom staden, sen åka bil!


Hörs!


Tentan är slut

Nu är tentan över och det börjar bli normalt! Igår jobbade vi i Pedsex på kåren vilket va jätte kul, hade varit ännu roligare om vi inte hade haft tenta dagen efter men de gamla peddarna lät oss med tenta slippa städet så vi kunde gå hemma och sova (02.00)! Super snällt verkligen!

Idag tänker jag slappa resten utav dagen, jag är jätte trött! Är eftertenta-mingel på kåren med 80-tals tema. Vore kul men frågan är om man orkar, behöver sova. Fast jag är ju ledig imorrn så vi får se...

Jag tänkte på det att jag börjar få en ganska stabil läsarkrets här på bloggen och jag skulle gärna vilja veta vem ni är? Men jag fattar ju att många vill vara anonyma och vill inte säga vem de är men det vore kul om så många som möjligt skulle kunna lämna en kommentar. Ni väljer själva vad ni vill avslöja, det räcker med ett namn eller om vi känner varandra eller liknande, du väljer! Men jag skulle bli jätte glad om ni ville ta er tid att skriva något :D

Vi provar ;)

Hejsan ja, jag lever! Jag tentaplu

6d4b11ef62b0cf13f43ec2e2cb7a2b04.png

Kolla varifrån!

Hejsan ja, jag lever! Jag tentapluggar faktiskt så bloggen har lite semester men imorrn kl 12 är helvetet slut och allt kan bli normalt, hehe! Som ni ser ligger Arne just nu och hänger i soffan :p det är hans nya plats! Videon btw ska jag försöka få upp i helgen så håll ut!


True blood

Sitter och tittar på avsnitt av True blood, jag har blivit helt besatt av den serien som så många andra ;) hehe Har tillbringat helgen i Vimmerby där av inga inlägg, klarar inte av deras sega internet. Inläggen kommer knappt upp och bilder är bara att glömma! Så det fick bli en myshelg utan bloggen!

Mammas bror från USA är hemma på besök och han och min mormor åker dit igen på torsdag så jag är ganska ledsen just nu :'( Mormor betyder väldigt mycket för mig och vi är riktiga kompisar så att inte få träffa henne på 3månader kommer att bli jättejobbigt! Men hon är cool min mormor, 82 år och åker till USA för 3 månader, det är inte många som gör :)

Hoppas att avsnittet laddat klart nu, är inne på säsong 2 :D Btw så är detta mitt första inlägg  med nya datorn, min mini PC vill säga ;P

Party

Igår var det kåren med Pedsex så efter dansen fick jag skynda hem, dra på mig overallen och sticka på förfest! Vi hade super trevligt! Va som en riktigt bra förfest ska va; någon fick byta kläder efter en kalldusch, några körde lite moves, någon vart förbannand för han trodde ölen var snodd och alla bara skrattade och hade allmänt trevligt :) *fniss*

Efter det styrde vi kosan mot kåren då, gratis inträde me like ;) Där var det ett jäkla drag och jag for runt som en gummiboll! Träffa en massa fint folk, bland annat Anna men också en hög andra. Det var många som ville gratta till antagningen och bjuda på öl och cider så det blev ett sjuhelsikes drag! När kåren stängde var det meningen att vi skulle på efterfest men jag kände att det räckte för min del så jag traskade hemåt. Nästan hemma får jag ett sms av Johan som fråga om jag hade gått, vilket jag ju hade. Då får jag tillbaka; Skulle du inte hämta cykeln!?

Jävlar cykeln hade jag ju glömt även att jag tjatat på Johan hela kvällen att han var tvungen att gå med mig efteråt och hämta cykeln så jag inte glömde den eller glömde vart den stod! hehe så kan det gå nu får det bli en promenad mot torpa idag ist för att hämta hem den :P

Helt klart en jätterolig kväll men idag tar vi konsekvenserna! Sov till halv 2 :P nu sitter jag ny duschad med J's goda thaimat framför näsan och ett stoooooort vattenglas, haha. Ska försöka göra klart seminareuppgifterna tills imorrn nu med, får se hur bra det blir ;)

Min söta lilla dell är helt perfek

2db0359a10e0d358a4b0105102655487.png

Kolla varifrån!

Min söta lilla dell är helt perfekt! I'm in love....


PED.SEX.PARK

Vet ni vad? hihi, jag kom med :D I Ped Sex Park! Haha det trodde jag inte. Blev skitglad när Johan ringde och berättade. Jag fick positionen som samordnare, så jag ska alltså påminna alla om allt som händer och sker, när var och hur :) As nice! Så imorgon blir det att skynda hem efter dansen, slänga på sig den röda overallen och skynda på förfest med resten av gänget innan det blir kåren för hela slanten! Gud va jag är glad :D

Spännande att se vilka mer som kom med, blir en överraskning i morgon heltenkelt!

Nu ska jag cykla iväg och träffa min handledare inför min VFU, har även hämtat min söta dator idag så den får ni se bilder på lite senare idag!

Gokväll ;D

Hej allihopa! Idag har det inte blivit mycket gjort vill jag lova. Först hade jag föreläsning och sedan gick Sara och jag och fikade på Johans café, mycket gott! Vid halv 5 var det mingel och antagning till Ped Sex Park, var sugen på att söka men kände en sån enorm nervositet. Men jag lyckades iaf fylla i en ansökan, ta mig in på intervjun och ta mig hem igen. Hel och fin och jättenöjd med mig själv! Så nu får vi se hur det blir :) Intervjun var i ett nedsläckt rum på kåren där ca 20 st pedsexare och pedexare satt med bara stearinljus som ljuskälla, kändes som i en skräkfilm eller nått, läskigt värre :P haha Gjorde bort mig lite på frågor med förkortningar, fan jag är kass på sånt. Tala klarspråk lixom :P haha men va inte så farligt. Dock hade de bara 7 tomma platser och över 30pers sökte så chansen är jätte liten att komma med men va en väldigt kul grej iaf :)

Nu ska jag sova, natti! P.S Imorgon får jag min dator :D wiieeee!!!

En fika paus för att få tiden att

0-1366dc74b5997351962c3a9e145a793a.png

Kolla varifrån!

En fika paus för att få tiden att gå! Blev en morotskaka och en cola. Mums!


Look of today

Har lite bråttom börjar skolan kl 13! men tänkte slänga in en dagens outfit. Blev en helt annan från den jag hade igår iaf, vädret var inte alls detsamma idag :) men känner mig nöjd med hur resultatet för idag blev iaf :P

Idag har jag en föreläsning på 1½ h och sedan är det mingel på akademin om man funderar på att ansöka till Pedsex så sara och jag ska titta förbi och se om det är något att ha. Kanske mobilbloggar om tillfälle ges annars ses vi senare. Förresten kommer min dator imorgon redan enligt Schenker :D wiieee!!!

BTW ser ni J i fönstret? ;D Armbandet är det nya jag fick av mamma!

Kommentera gärna!


ARNE



Namn: Arne
Född: 18/12 2008
Ras: Blandras (Chihuahua/Papillon/Tibetansk Spaniel)
Höjd: Ca 30cm
Vikt: Ca 4kg
Färg: Brun och vit, delvis fläckig delvis stickelhårig


Arne är en otroligt livsglad liten hund! Han har en chihuahuas nos och storlek, papillonens öron och täckning och en tibetansk spaniels rygg och svans. Arne är en mycket livfull liten krabat och har många bus på gång hela tiden. Han älskar att få busa runt med andra hundar eller människor också för den delen. Han är alltid glad och väldigt lättlärd men han är också riktigt smart vilket ibland sätter husse och matte i knepiga situationer.

Även om Arne är liten så har ett otroligt starkt psyke och var extremt dominant som valp, därför valde vi att kastrera honom redan vid 7månaders ålder för att beteendet inte skulle bita sig fast. Hade han kommit till någon helt utan hundvana så hade han lätt tagit över all makt men matte har varit stenhård och många gånger har det blivit riktigt kraftiga maktkamper. Det tror många inte eftersom han är så liten och söt, men han har också en liten djävul inom sig, även om den minskar för varje dag. Vet inte hur många som har sagt att; men så farligt kan det väl ändå inte vara, han är ju bara en liten plutt. Sen har de fått se han in action så att säga och då är det annan ton i skällan ;D

Men han är verkligen världens bästa hund, för oss! Han är så charmig och go och han är alltid så positiv! Han är lätt att ha med överallt, sover gärna till 11-12 en helg *fniss* och han ger oss så otroligt mycket glädje. Vi ångrar inte en sekund att vi skaffade oss lilla Arne, han är värd allt!


Äntligen hemma

Sitter och tittar på Den Utvalde, lite halvt och halvt. Det jag egentlig försöker göra är att skriva ihop lite om Arne men blir mest gulligullaktigt så måste strukturera upp det hela lite mer :P *fniss*

Ikväll kom de äntligen hem från Mallorca, familjen vill säga, och det var så roligt att få se dem igen. Även att det bara är en vecka sedan! De var så sjukt bruna allihop, blir så avundssjuk! Hade varit 35 grader både i luften och i havet. En del har turen på sin sida, helt klart. Fick en massa fina presenter också både jag och Jonas. J fick en flaska whiskey och en lite skämt present, fast mycket sanning ligger bakom ;D haha och jag fick 2 mascaror, 2 läppglans, ett jätte fint armband, en söt topp och en skylt formad som ett hjärta där det stod "The world's best sister" på (fick den av Alicia ofc, hon är så söt). Arne fick en groda som han leker med, en mjukisgroda! *skratt* Sedan fick vi en stor ask med wine gums! Mums...

J har redan gått och lagt sig, han var trött efter att ha jobbat hårt hela helgen, men jag är pigg så är ingen idé att ens försöka att sova då! Nej det får bli en uppesittarkväll helt enkelt, då är det tur att man inte börjar förräns kl 13.00 imorrn!

Vad gör ni en kväll som denna??

Färdig duschad och ombytt! Är påvä

0-258af7ace4e802fe008c48acf7905ae2.png

Kolla varifrån!

Färdig duschad och ombytt! Är påväg till hemköp för knäckebröd och godis :p hihi


Look of today

Det är en härlig dag här i Jönköping, solen skiner även om det är lite svalare i luften och man känner att hösten är påväg in! Idag vart jag på allmänt bra humör när jag vaknade och faktiskt gillade hur håret såg ut utan att ens behöva borsta det :) hihi det är de små sakerna eller hur är det? Hur som helst så är inspirationen på topp och jag fick till en redigt höstig outfit! Blev så nöjd att jag efter några timmar var tvungen att slita av mig allt för att kunna ha det imorgon i skolan :) wiieee!! *fniss*

Så nu sitter jag här i bh och trosor och ska gå in i duschen, är hårfixardag idag :P försöker att tvätta det så lite som möjligt för att slippa slita på det så mycket men då krävs lite planering med vilken frisyr man väljer efter duschen *skratt*. Dagens I-landsproblem eller vad?



Har min oversizade stickade gråa tröja från Gina Tricot, ett par trashiga svarta byxor som även de är från Gina Tricot (men är ju favorit affären ju). Till det har jag en stor och lång, mysig vit halsduk som jag faktiskt inte vet vart jag hittat någonstans?! Och när jag var ute förrut slängde jag på mig min gråa boyfriend blazer och satte på mig mina röda converse. Klocka, kedjearmband och ringar åkte också på! Helt klart en rockigare Johannaoutfit! Hel nöjd ;)


En chokladboll och en Arne

För det första så dröjer filmen tyvärr för J har inte ordning på sina sladdar :P haha Så vi letar vidare! För det andra så är jag så sjukt fikasugen vilket jag aldrig är annars. Så pass sugen att jag sprang ner till wienerkonditoriet och köpte ett wienerbröd och en choklad boll så nu ska jag mysa ner mig i soffan med mitt fika och en kopp the och känna mig riktigt stolt att jag precis skickat in en uppgift som jag pysslat med hela gårdagen!

Tror jag ska ge Arne en egen kategori då jag får en hel del kommentarer kring honom och vad, vem och hur han är :P Får bli ett långt inlägg om min älskling helt enkelt, men nu FIKA!!!

Vem gör så?

Var precis ute på en runda med hundarna och vet ni vad jag fick se när jag skulle gå ut genom trapphusdörren? Jo någon sjuk j*vel hade kletat hela dörrhandtaget (på utsidan) fullt med bajs! Hur sjuk är inte det?! Är helt säker på att det var människobajs också vilket gör det hela ännu sjukare. Vem tar sitt bajs och kletar det på ett dörrhandtag bara för att jävlas?! Usch jag håller på att kräkas bara jag tänker på det :S Kommer ni ihåg att jag berättat tidigare att någon skitit precis bredvid dörren, undrar om det är samma person? Samma sjukt stört äckliga person. Asså det här är ju inte klokt! Usch usch usch!!!!! Tur att det finns en annan ingång som jag kunde ta på vägen tillbaka, dock är den lite omständig men vad gör man inte :P FY!!

Nu till något roligare!
Arne hade nyss ett av sina knäppryck som jag brukar berätta om för mina nära men som sällan någon mer än jag och Jonas får uppleva. Men den här gången lyckades jag få fram filmkameran och filma det hela *fniss* Har tittat på det några gånger nu och skrattat som tusan, han är verkligen inte helt OK i huvudet ;D Men söt är han min skatt! Men till sak, tänkte jag skulle lägga ut klippet här på bloggen så fort J kommer hem och hjälper mig med kameran :P haha Det kan vara kul att se va?

Big houses

Sitter och tittar på Teen Cribs på MTV, helt sjukt vilka hus endel människor bor i! Många är riktigt fina andra är mer eller mindre smaklösa men det som jag blir mest yr i mössan av är vem som städar dessa palats?? De är ju enorma! Men har man råd med hus större än Buckingham Palace så har man nog råd med städpersonal också :P

Vet inte om jag själv skulle trivas i ett så stort hus med så många rum, jag skulle nog vara livrädd för att vara där ensam!


Världens vackraste <3


The dogs

Godmorgon! Här hemma blev det en relativt tidig lördagsmorgon, vi gick upp kl 9 :P hehe men som sagt allt är relativt och 9 är tidigt för mig en helg! Imorgon kväll åker Nani hem vilket innebär att familjen är hemma från Mallorca :D Äntligen kanske jag kan få lite ordning här hemma eftersom Nanibanani fäller som jag vet inte vad, det är hår överallt!! Äckligt :S Jag har nog inte uppskattat Arnes icke-fällande päls tillräckligt mcket innan men det kommer jag göra nu. Herregud inte ett strå lämnar ju min lilla snuffs päls.

Sedan har vi blodigt mord på soffbords mattan varje dag! Arne brukar annars ha svårt att bita sönder leksakerna utan "leker" mermed dem som man ska. Men Nani däremot hon tuggar sönder allt och alla och jag plockar bomull till fördärvelse :P Men hon är så underbart snäll och gosig lilla Nani, vill alltid krypa upp i knäet eller ligga nära och Arne har haft en jätte rolig vecka. Men mamma lär ju få höra att det är minst lika jobbigt för oss att vara barnvakt åt Nani här som det är för dem att vara barnvakt åt Arne hemma hos dem :P haha

Idag ska jag försöka göra klart lite uppgifter som ska in nästa vecka, framförhållning kallas det ;D haha och sedan ska jag bara mysa med voffsarna, J jobbar :( Men vi klarar oss bra iaf. Vad skulle jag göra utan dem, utan Arne, när J jobbar så mycket helger och jag är helt själv! Hade inte fungerat heltenkelt!

Nu ska jag rädda det som är kvar utav en liten strumpa och sedan sätta igång med plugget!

Nu är det fredagsmys på högsta niv

0-730e1360392f9e36e2e118c5ae62cb9f.png

Kolla varifrån!

Nu är det fredagsmys på högsta nivå här hemma! Massa god frukt, choklad och the. Mums! Nu blir det en film :)


Tonight

Är det bara jag eller är det något konstigt med blogg.se??  Typ laddar inte upp alla inläggoch så vidare :S hel skumt! Seminariet idag gick jätte bra, tror jag :P Ne men jag hade mycket bra argument och var väl en av få som höll mig till saken, herregud så fort det är diskussioner så byter människor ämne why lixom???

Sedan fick jag även reda på min VFU plats, ska vara alldeles i närheten av vart vi bor på något som heter GrundVux och är till för vuxna som vill läsa in för årskurs 7-9. T.ex om man inte läst på länge, har svenska som andra språk, läsa upp betyg eller missat något ämne som krävs som behörigt för gymnasiet. Blir nog riktigt spännande och intressant! Kommer säkerligen få möta både de som är svaga i svenska, har bra betyg men saknar något och andra som behöver särskilt stöd etc. Så jag ser fram emot det, blir helt klart något utanför "the comfort zone"

Ikväll har vi ätit en riktigt god middag med karrékotlett, potatissallad, grönsallad, ungsbakade frallor och brieost. Till det blev det varsin corona med lime, yummie! ;)

Till senare har vi laddat upp med marabou daim, färsk ananas, kiwi, persikor, vindruvor och plommon. Dessutom blir det legally blond 3 ( och nej det är inte jonas som har valt film :P), kan kvällen bli bättre??

Såg på Dells hemsida förrut att min dator är skickad och att den är beräknad att komma till början av nästa vecka :D whiiiiieeeee!!!

en mobilupdate! Idag har jag mitt

12576f3e728fdab9f8f8e6f9876fc36c.png

Kolla varifrån!

en mobilupdate! Idag har jag mitt första seminarie. Vi ska diskutera en bok om lärarens olika rollen! Kan nog bli bra. Kör på en enkel look idag med en rosa kofta från hm, linne från gina tricot och jeansleggings från vila!


Balett

 

Nu är första baletträningen avklarad och det var hur kul somhelst! Jag var så nervös innan och hade små gummibollar som studsade runt i magen i en väldans fart. Men gud va bra det gick, trodde jag skulle sabba allt, men även om inget satt 100% så kunde jag genomföra alla stegen och även hitta flytet, vilket många hade svårare med. Så balett kanske passar mig :D

Nu ska jag läsa 300 sidor ur boken "Läraryrkets många ansikten" som tydligen ska vara sådär och sedan ska jag svara på lite frågor kring det hela och skriva en reflekterande text som seminariebiljett på fredag. Dags att sätta fart! True blood ikväll btw, missa inte det ;)


Favorit?

Nu ska vi gå och lägga oss här hemma! Jag går en heldag imorgon från halv nio till halv fem, shit det är en lång dag :S Men sen blir det balett och kl 22.00 är det dags för true blood, som jag har längtat hela veckan. Men nu längtar jag även till söndag då det är en massa premiärer. Dels Topmodel och ensam mamma söker, två program som jag lär följa slaviskt framöver! Ser ni på någon utav dem eller ser fram emot?


Shopaholic

Idag träffade jag min kära vän Anna på café Påtår och efter massa prat, en jätte god tacopaj och en cola så begav vi oss ut en sväng på stan. Jag köpte lite smått och gott, bland annat så köpte jag kläder inför dansen i morgon. Ringde och kollade vad man skulle ha på sig och så tajt som möjligt fick jag som svar. Dock ska du kunna röra dig och andas lade kvinnan i luren till och jag pustade ut, vilken lättnad!

Satsade på ett par långa byxor som var tajta ner till vristen där de formade en liten nätt ballong samt ett lite längre tajt linne från Gina tricot, favorit affären btw! Tror det blir bra, vill ju ha kläder jag kan röra mig i dem obehindrat men samtidigt vill jag ju inte visa alla små skavanker ;P  *fniss* Men sen är frågan, kör man på barfota eller strumpor? Vet att man inte får korrekta skor under första kursen så jag antar att det blir barfota då för att få fäste?! Bäst att fixa till de små tossingarna så jag slipper skämmas!

Här är vad jag köpte idag!

BH och trosor (eller heter det troser?) från HM



Dansbyxa från Stadium

Stickad längre tröja från Gina Tricot



Lite längre baslinnen från Gina Tricot



Secret dreams

 

Imorgon börjar jag på balett! Att få dansa balett är en dröm jag har haft sedan barnsben men att växa upp i en liten stad som Vimmerby gjorde detta omöjligt. Men här i Jönköping finns det fler valmöjligheter och genom medborgarskolan blev min dröm sann. Så imorgon mellan 18.00-19.00 tar jag på mig trikåerna och dansar loss till svansjön, nej riktigt så drastiskt blir det inte. Jag slipper trikåerna, än så länge ;D

Önska mig lycka till ;)


Till Gabriella